Βρετανία: Η φωτογενής βάπτιση του πρίγκιπα

Βρετανία: Η φωτογενής βάπτιση του πρίγκιπα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα οικογενειακές φωτογραφίες του πρίγκιπα Λουδοβίκου στην αγκαλιά της μητέρας του δούκισσας του Κέμπριτζ επ’ ευκαιρία της βάπτισης του μωρού. Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος, τρίτο παιδί και δεύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Οι τέσσερις επίσημες φωτογραφίες ελήφθησαν στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο μετά τη βάπτιση του αγοριού στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς στις 9 Ιουλίου. Οι εικόνες, που ελήφθησαν από τον διάσημο φωτογράφο Ματ Χόλιοουκ, απεικονίζουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ να κάθονται πλαισιωμένοι από τα τρία τους παιδιά, τον Λουδοβίκο, τον Γεώργιο και τη Σάρλοτ αλλά και από την ευρύτερη οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Λουδοβίκος κοιμόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής της βάπτισης, αλλά σε μία φωτογραφία εμφανίζεται με ένα πλατύ χαμόγελο στα χέρια της μητέρας του, που τον κρατάει όρθιο. Η φωτογραφία, η οποία ελήφθη από τον Ματ Πορτέους, δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίπου δώδεκα ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των άλλων τεσσάρων φωτογραφιών.

Το βαπτιστικό ένδυμα

Ο Λουδοβίκος κατά τη βάπτισή του φορούσε το αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού ενδύματος το οποίο είναι φτιαγμένο από δαντέλα Χόνιτον και φέρει τελειώματα από λευκό σατέν. Το ένδυμα κατασκευάστηκε το 1841 για τη Βικτόρια, τη μεγαλύτερη κόρη της βασίλισσας Βικτωρίας. Εκτοτε το φόρεσαν στις βαπτίσεις τους η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Αλλά το 2008 ήταν σαφής η φθορά του ενδύματος και είχε γίνει υπερβολικά ευαίσθητο και έτσι η ενδυματολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Αντζέλα Κέλι, κατασκεύασε ένα χειροποίητο αντίγραφο προκειμένου να διατηρηθεί το αυθεντικό.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν για πρώτη φορά τους δούκες του Κέμπριτζ ως πενταμελή οικογένεια. Η δούκισσα του Κέμπριτζ εμφανίζεται πανέμορφη. Φορούσε και στις βαπτίσεις του Γεωργίου και της Σάρλοτ ένδυμα σε κρεμ απόχρωση από τον σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακ Κουίν και έτσι δεν πρέπει να προκαλεί απορία ότι τον επέλεξε για μία ακόμα φορά.

Βέβαια από την εκδήλωση και τις οικογενειακές φωτογραφίες δεν έλειπε και το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία στεκόταν δίπλα σε έναν μάλλον σοβαρό πρίγκιπα Χάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή