Αυτές είναι οι 10 μεγαλουπόλεις με το πιο ανεπτυγμένο δίκτυο συγκοινωνιών παγκοσμίως

Αυτές είναι οι 10 μεγαλουπόλεις με το πιο ανεπτυγμένο δίκτυο συγκοινωνιών παγκοσμίως

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές είναι οι δέκα μεγαλουπόλεις του κόσμου που διαθέτουν τα πλέον ανεπτυγμένα δίκτυα συγκοινωνιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία McKinsey&Company, την οποία παρουσίασε στην έκθεσή της με τίτλο «Δίκτυα συγκοινωνιών 24 πόλεων του κόσμου: και τα συστατικά της επιτυχίας» και στην οποία αναλύονται τα συστήματα συγκοινωνιών 24 μεγαλουπόλεων του κόσμου.

«Σκοπός της έρευνας που διήρκεσε τρεις μήνες, ήταν να υπάρξει μια ολόπλευρη αξιολόγηση των δικτύων αστικών συγκοινωνιών τόσο από την άποψη των αντικειμενικών δεικτών, όσο και από την άποψη των κατοίκων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της McKinsey.

Οι εμπειρογνώμονες αξιολόγησαν τα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών με βάση τα εξής πέντε κριτήρια:

Αν είναι προσβάσιμα ως προς τις υποδομές τους.

Αν είναι προσβάσιμα από οικονομικής απόψεως.

Αν είναι αποτελεσματικά.

Αν είναι άνετα.

Αν είναι ασφαλή.

Παράλληλα, αξιολογήθηκαν τα δημόσια δίκτυα συγκοινωνιών και τα ιδιωτικής χρήσεως δίκτυα.

Την πρώτη θέση ως προς την ανάπτυξη των δικτύων συγκοινωνιών κατέλαβε η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθούν το Παρίσι και το Χονγκ Κόνγκ.

Στη συνέχεια βρίσκεται το Λονδίνο και η Μαδρίτη ενώ στην έκτη θέση η Μόσχα.

Στις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις κατατάσσονται το Σικάγο, η Σεούλ, η Νέα Υόρκη και το Μιλάνο.

Όσον αφορά την κατάταξη των δημόσιων συγκοινωνιών η Μόσχα βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ στην κατάταξη των δικτύων ιδιωτικής χρήσεως η ρωσική πρωτεύουσα δεν συμπεριελήφθη στην δεκάδα των μεγαλουπόλεων.

Στην κατάταξη αυτή τα πρωτεία τα έχουν η Μαδρίτη, το Τορόντο και η Σιγκαπούρη.

Η Μόσχα δεν συμπεριελήφθη επίσης στις δέκα μεγαλουπόλεις, ως προς την κατάταξη των μεγαλουπόλεων που έγινε με βάση την προσβασιμότητα στις υποδομές των δικτύων συγκοινωνίας.

Στην κατάταξη αυτή τα πρωτεία έχουν η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, ενώ ως προς την οικονομική προσβασιμότητα η Μόσχα κατετάγη στην πέμπτη θέση, μετά τη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Σίδνεϊ και το Σικάγο.

Στην κατάταξη που αφορά την αποτελεσματικότητα των δικτύων συγκοινωνίας η Μόσχα βρίσκεται στην δεύτερη θέση , ενώ στην κατάταξη των δημοσίων συγκοινωνιών η ρωσική πρωτεύουσα ξεπέρασε την Σιγκαπούρη.

Ως προς τις ανέσεις των δικτύων συγκοινωνίας, η έρευνα κατέταξε κατά σειρά το Τορόντο, το Μιλάνο, το Σικάγο, το Χονγκ Κονγκ και την Νέα Υόρκη, ενώ οι μεγαλουπόλεις με τα πιο ασφαλή δίκτυα συγκοινωνίας θεωρούνται το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Στην έρευνα πήραν μέρος 30 εμπειρογνώμονες και 9.600 κάτοικοι από τις 24 μεγαλουπόλεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αναλύθηκαν όλα τα είδη των συγκοινωνιών και οι σχέσεις των επιβατών με τα δίκτυά τους, από τη στιγμή που επιβιβάζονται σε αυτά μέχρι τη στιγμή που αποβιβάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή