Λε Μερ: Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ

Λε Μερ: Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εξετάσει να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς η Ουάσινγκτον πρώτα να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G20 και διοικητών κεντρικών τραπεζών στο Μπουένος Άιρες, ο Λε Μερ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και πότε να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα αποσύροντας τους δασμούς, σημείωσε.

Παράλληλα κάλεσε την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της στην επιβολή των δασμών.

«Αυτός ο εμπορικός πόλεμος θα έχει μόνο χαμένους, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναλογιστούν, να σεβαστούν τους πολυμερείς κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή