Τρόμος σε ελληνική γειτονιά του Τορόντο

Τρόμος σε ελληνική γειτονιά του Τορόντο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος δράστης, σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, την οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα για την επίθεση. Ο ένοπλος άνοιξε πυρ περίπου στις 22.00 της Κυριακής (τοπική ώρα), προκαλώντας πανικό στο Γκρικτάουν του Τορόντο, με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι έπεσαν περισσότεροι από είκοσι πυροβολισμοί. Μία νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε αμέσως κι άλλο ένα θύμα εξέπνευσε χθες το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός, αλλά δεν ήταν σαφές αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. Γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν σειρά πυροβολισμών και στη συνέχεια φωνές ανθρώπων που βρίσκονταν σε πανικό.

Η Στέιβι Καρνούσκου βρισκόταν μαζί με φίλους έξω από το μπαρ Logo στη νότια πλευρά του Ντάνφορθ, ανατολικά της λεωφόρου Λόγκαν. «Ακουσα “μπαμ, μπαμ” και γύρισα διότι νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα… και μετά η μητέρα ενός φίλου μου άρχισε να φωνάζει “μας πυροβολούν – τρέξτε μέσα”», διηγήθηκε η Στέιβι Καρνούσκου, η οποία εκείνη την ώρα έλαβε κλήση από την αδελφή της που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, διότι δεν μπορούσε να βρει τον αρραβωνιαστικό της. Κοιτάζοντας έξω είδε δύο θύματα, που της φάνηκε ότι ήταν γυναίκες, πεσμένα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Στέιβι Καρνούσκου βγήκε έξω και είδε ανθρώπους που προσπαθούσαν να τις σώσουν, κάνοντάς τους τεχνητή αναπνοή. «Για τη μία μπορούσα να δω τα πόδια της, ήταν μελανά», δήλωσε η γυναίκα με τρεμάμενη φωνή. Ο Μάικλ Κοζάρις εργαζόταν στο εστιατόριο «Μεζές», στη βόρεια πλευρά του Ντάνφορθ, όταν άκουσε τα «μπαμ». «Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά το εστιατόριο έχει θόρυβο και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ομως μετά τον δέκατο πυροβολισμό σκέφτηκα “ΟΚ, κάτι συμβαίνει” και είδα ανθρώπους στο αίθριο να πετάγονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή