Τραμπ: Μοχθηρή η στάση της Κίνας -Βάζει στο στόχαστρο τους αγρότες μας

Τραμπ: Μοχθηρή η στάση της Κίνας -Βάζει στο στόχαστρο τους αγρότες μας

49" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τη «μοχθηρή» στάση της Κίνας, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης με το Πεκίνο, το οποίο κατηγόρησε για «αθέμιτες» πρακτικές.

«Η Κίνα θέτει στο στόχαστρο τους αγρότες μας, τους οποίους αγαπώ και σέβομαι, και το γνωρίζει, ως ένα τρόπο για να με αναγκάσει να συνεχίσω να της επιτρέπω να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ. «Η στάση της είναι μοχθηρή, σε αυτό που θα είναι μια αποτυχημένη απόπειρα. Υπήρξαμε ευγενικοί – έως τώρα! Η Κίνα έβγαλε από εμάς πέρυσι 517 δισεκ. δολάρια», έγραψε.

Εδώ και μήνες, ο πρόεδρος Τραμπ εμπλέκεται σε ένα εμπορικό μπρα-ντε-φερ σε πολλαπλά μέτωπα. Σε ό,τι αφορά την Κίνα, οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 376 δισεκ. δολαρίων το 2017 και σκοπεύουν να το μειώσουν.

Χθες, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια ύψους 12 δισεκ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς αγρότες που επηρεάζονται από τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς, αναγνωρίζοντας έτσι τις πρώτες παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε η εμπορική διαμάχη του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ