«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας…» – Ξένοι ηγέτες και πολίτες στο πλευρό μας

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας…» – Ξένοι ηγέτες και πολίτες στο πλευρό μας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τεράστιο κύμα συμπαράστασης φτάνει στη χώρα μας από κάθε γωνιά του κόσμου, εκπεφρασμένο τόσο από επίσημα χείλη όσο και από απλούς ανθρώπους. Από την ημέρα που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στην Αττική, ξένοι ηγέτες έχουν αποστείλει συλλυπητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μεταφέροντας την έγνοια και τη συμπαράσταση των λαών τους προς τους Ελληνες.

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς τον ελληνικό Λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσοι έχασαν τις κατοικίες τους.

Αποδίδω ιδιαίτερη τιμή, για την παρρησία και την αφοσίωσή τους, στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν τη συνδρομή τους», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ. Μήνυμα απέστειλε και ο πρίγκιπας της Ουαλλίας.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας…» – Ξένοι ηγέτες και πολίτες στο πλευρό μας-1

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε συλλυπητήρια επιστολή για να μας εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, επισημαίνει στη δική του επιστολή: «Είμαι συγκλονισμένος από τις σοβαρές πυρκαγιές στην Αττική που προκάλεσαν τραγικές ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές ζημιές. Εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού λαού και εμού του ιδίου, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τα θύματα και την ειλικρινή μας συμπάθεια για τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων». Ο πρόεδρος Ρίβλιν του Ισραήλ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να μας συμπαρασταθούν: «Είμαστε σοκαρισμένοι και περίλυποι για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται κοντά στην πρωτεύουσά σας, την Αθήνα, προκαλώντας τόσο οδυνηρές απώλειες ανθρώπων, τραυματισμούς και καταστροφή. Η καρδιά μας είναι μαζί σας αυτή τη δύσκολη ώρα. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να ελεγχθούν αυτές οι τρομερές πυρκαγιές και να μπορέσετε να αρχίσετε την ανοικοδόμηση».

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας…» – Ξένοι ηγέτες και πολίτες στο πλευρό μας-2

Ο πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν του Ισραήλ έσπευσε να εκφράσει επίσης τη συμπαράσταση του λαού του. Είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πριν από λίγο καιρό.

Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ υπογραμμίζει στη δική του επιστολή: «Με συγκλόνισαν βαθιά οι δραματικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος έχασε τη ζωή του, τραυματίστηκε και έχασε το σπίτι και τα υπάρχοντά του. Εμείς οι Γερμανοί πενθούμε εξαιτίας της τρομακτικής αυτής καταστροφής μαζί σας, με τους οικείους και φίλους των θυμάτων, καθώς και με όλους τους Ελληνες». Στο πλάι μας και ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα: «Σε αυτές τις στιγμές τόσο μεγάλης θλίψης, επιθυμώ να μεταφέρω τα συναισθήματα ειλικρινούς και βαθιάς συμπαράστασης των Ιταλών, και εμού προσωπικά, στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και στους διασώστες που δρουν με περίσσιο θάρρος και αυταπάρνηση προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

«Μοιραζόμαστε τον πόνο σας…» – Ξένοι ηγέτες και πολίτες στο πλευρό μας-3

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ υπογράμμισε πως οι Γερμανοί πενθούν μαζί με τους Ελληνες για τις ανθρώπινες απώλειες της τραγωδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή