Πρόστιμο «μαμούθ» και διετή φυλάκιση με αναστολή στον Κριστιάνο Ρονάλντο για φοροδιαφυγή

Πρόστιμο «μαμούθ» και διετή φυλάκιση με αναστολή στον Κριστιάνο Ρονάλντο για φοροδιαφυγή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και διετή φυλάκιση με αναστολή θα επιβληθούν στον διεθνή ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλτο, στο πλαίσιο του οριστικού διακανονισμού που πραγματοποίησε με τις ισπανικές αρχές για την υπόθεση φοροδιαφυγής που είχαν ανοίξει σε βάρος του οι τελευταίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα περιοριστεί στο πρόστιμο των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς θα πρέπει επίσης να καταβάλει 5,7 εκατομμύρια ευρώ σε καθυστερούμενους φόρους, ένα εκατομμύριο ευρώ σε συσσωρευμένους τόκους και 250 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Επιπλέον, το χρηματικό ποσό αυτό αναμένεται να αποτελέσει μόνο ένα μέρος των προστίμων εις βάρος του Ρονάλντο, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο σύνολο τους το ποσό «μαμούθ» των 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πορτογάλος αστέρας δεν αναμένεται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, καθώς η ισπανική νομοθεσία δεν προβλέπει εγκλεισμό για το πρώτο φορολογικό αδίκημα, εφόσον η ποινή δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες.

Ο 33χρονος άσος κατηγορείται από τις ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε αρνηθεί όταν εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου πέρυσι τον Ιούλιο.

Μάλιστα, στην Ισπανία δεν έλειψαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μετακόμιση του Ρονάλντο στην Ιταλία λόγω των ερευνών που διεξάγονταν σε βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή