Την έγκριση των όρων της συμφωνίας Ε.Ε. – Βρετανίας με δημοψήφισμα επιθυμεί το 42% των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση, ενώ ποσοστό 40% διαφωνεί. Απορριπτική απάντηση σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν θα εμπόδιζε την πορεία της Βρετανίας προς την έξοδο, αλλά θα οδηγούσε σε «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία.
Η αβεβαιότητα για το Brexit και οι οικονομικές δυσκολίες αυξανόμενης μερίδας Βρετανών (οι πτωχεύσεις φυσικών προσώπων είναι κατά 25% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι) έχουν οδηγήσει τη δημοτικότητα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο 30%, αντί του 35% τον Ιούνιο. Μετά τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει προμήθειες φαρμάκων, αναλώσιμων ιατρικών ειδών αλλά και τροφίμων για το ενδεχόμενο «σκληρού» Βrexit, η Μέι υποστήριξε ότι οι προετοιμασίες αυτές λειτουργούν καθησυχαστικά για την κοινή γνώμη. Σε περίπτωση που η ημερομηνία εξόδου, τον Μάρτιο του 2019, παρέλθει χωρίς συμφωνία, θα εγερθούν απότομα εμπόδια στις βρετανικές εμπορικές συναλλαγές, εξέλιξη που αναμένεται να ρίξει την αξία της στερλίνας – εξ ου και οι προετοιμασίες για τις οποίες μίλησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνοκ και ο υπουργός αρμόδιος για την έξοδο από την Ε.Ε. Ντόμινικ Ράαμπ.
Δύο χρόνια μετά την ψήφο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., κοινωνικοί επιστήμονες που μελετούν τα δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά όσων ψήφισαν υπέρ της εξόδου διαπιστώνουν ότι αυτή επηρεάστηκε αισθητά από τις περικοπές στο βρετανικό κοινωνικό κράτος μετά το 2010. Εχει παρατηρηθεί ότι υπέρ του Brexit ψήφισαν χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα και ηλικιωμένοι κάτοικοι περιοχών εκτός Λονδίνου, στρώματα που επηρεάζονται πιο πολύ από τις περικοπές στις προνοιακές δαπάνες. Ερευνα του καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γουόρικ, Τίμο Φέτσερ, κατέγραψε την αύξηση της υποστήριξης προς το Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP), άρα προς το Brexit, στους δήμους που εφάρμοζαν περικοπές επιδομάτων.