Ιαπωνία: Μετά τις φονικές πλημμύρες, ισχυρός τυφώνας στις ανατολικές ακτές

Ιαπωνία: Μετά τις φονικές πλημμύρες, ισχυρός τυφώνας στις ανατολικές ακτές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός τυφώνας έπληξε πριν από λίγη ώρα τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περιοχή ανάμεσα στην Ναγκόγια και την Οζάκα, αναγκάζοντας τις αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση περιοχών σε μία χώρα που έχει πληγεί στις αρχές του Ιουλίου από καταστροφικές πλημμύρες.

Ο τυφώνας Jongdari, που συνοδεύεται από ανέμους που κινούνται με ταχύτητα 180 χλμ. πάτησε στην στεριά το Ιζε, στην περιφέρεια του Μίε πριν από δύο περίπου ώρες, μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ο τυφώνας κινείται προς δυσμάς και δεν έχει χάσει την ισχύ του, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ένας άνδρας αγνοείται στην περιφέρεια της Καναγκάουα, κοντά στο Τόκιο, αφού πολλά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, αποκλείσθηκαν σε παραλιακό δρόμο ο οποίος επλήγη από μεγάλα κύματα.

Ο Jongdari κατευθύνεται προς την περιοχή Τσουγκόκου, η οποία επλήγη από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν στις αρχές του Ιουλίου πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα 220 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι ζουν εκεί σε πρόχειρα καταφύγια και μεγάλος αριθμός εξακολουθεί να κατοικεί σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Πριν από την έλευση του τυφώνα, οι αρχές προειδοποίησαν τον πληθυσμό και έδωσαν εντολή για προληπτικές εκκενώσεις περιοχών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή