Η AfD προκαλεί ξανά με τις θέσεις της για τον Χίτλερ

Η AfD προκαλεί ξανά με τις θέσεις της για τον Χίτλερ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ηγέτες της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) καταδίκασαν τη δήλωση μέλους του κόμματος, που χαρακτήρισε προδότη τον Γερμανό αξιωματικό, ο οποίος είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ τοποθέτησε έναν παγιδευμένο χαρτοφύλακα κάτω από το τραπέζι στο στρατηγείο του Χίτλερ στην ανατολική Πρωσία, στις 20 Ιουλίου 1944. Προστατευμένος από το βαρύ ξύλινο τραπέζι, ο Χίτλερ υπέστη μόνο μικρά τραύματα και ο Στάουφενμπεργκ εκτελέστηκε την ίδια βραδιά μαζί με τους συνωμότες συνεργάτες του.

Η εφημερίδα «Βελτ» αποκάλυψε ότι ο Λαρς Στάινκε, περιφερειακός ηγέτης της νεολαίας της AfD, έγραψε στη σελίδα του στο FB ότι ο Στάουφενμπεργκ ήταν προδότης. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει φωτογραφίσει την επίμαχη ανάρτηση, η οποία ωστόσο έχει εξαφανιστεί από την προσωπική σελίδα του Στάινκε. Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει το ποστ από το Reuters, είπε πως «επρόκειτο για μη δημόσια δήλωση και γι’ αυτό δεν πρόκειται να βρείτε κάτι εκεί».

Αβάσιμη ηλιθιότητα αποκάλεσε τα σχόλιά του ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο οποίος ηγείται του κόμματος. «Ο Στάουφενμπεργκ είναι ήρωας της γερμανικής ιστορίας. Ο Στάινκε απέκλεισε εαυτόν από την AfD. Θα πρέπει να διαγραφεί», είπε. Ο Γιεργκ Μόιτεν, επίσης στέλεχος του κόμματος, ανέφερε ότι το post είναι τελείως απαράδεκτο και δεν έχει θέση στο κόμμα της AfD. Το ομοσπονδιακό όργανο του κόμματος αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του κόμματος προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Πέρυσι, ο ίδιος ο Γκάουλαντ είχε δηλώσει ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι περήφανοι για όσα έκαναν οι στρατιώτες στη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή