«Εξαφανισμένη» η Αγκελα Μέρκελ

«Εξαφανισμένη» η Αγκελα Μέρκελ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Πού είναι η Αγκελα Μέρκελ; Η χώρα αναζητεί την καγκελάριο η οποία δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στη διάρκεια των θερινών διακοπών της, μετά την τελευταία δημόσια εμφάνισή της με τον σύζυγό της, Γιόακιμ Ζάουερ, στο φεστιβάλ Βάγκνερ του Μπαϊρόιτ, στην πρεμιέρα του «Πάρσιφαλ». Η ερώτηση πλανάται στα χείλη των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς φουντώνει η συζήτηση αν μπορεί η καγκελάριος να εξαφανίζεται από προσώπου γης, αν έχει δικαίωμα στην πλήρη προστασία της ιδιωτικής της ζωής. Ο σύζυγος της καγκελαρίου εθεάθη να κάνει διακοπές στη Β. Ιταλία χωρίς την ίδια, γεγονός που πυροδότησε ακόμη και φήμες για κρίση στον γάμο τους. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι ότι η Μέρκελ πραγματοποιεί επίσκεψη σε συγγενείς της στην πρώην Ανατ. Γερμανία.

Τα περασμένα χρόνια οι παπαράτσι φωτογράφιζαν τη Μέρκελ και τον Γιόακιμ Ζάουερ να κάνουν πεζοπορία στις Αλπεις, όμως μέχρι στιγμής φέτος το καλοκαίρι έχουν αναγκαστεί να αρκεστούν σε φωτογραφίες του συζύγου της καγκελαρίου μαζί με τον γιο του από προηγούμενο γάμο. Το αποτέλεσμα είναι η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα «Μπιλντ» να διατυπώνει εικασίες, όπως «Πού κρύβεται η καγκελάριος;» – είναι ο τίτλος της. «Στη θερινή κατοικία ή με την 90χρονη μητέρα της στο Ούκερμαρκ; Κρίση στον γάμο; Κλινική; Μυστική αποστολή;».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα σχέδιά της για τις διακοπές, η Μέρκελ είχε πει τον περασμένο μήνα σε δημοσιογράφους πως περιμένει με προσδοκία τις διακοπές, προσθέτοντας όμως ότι οι λεπτομέρειες είναι προσωπικό θέμα. Ενώ ο Ζάουερ σπάνια εμφανίζεται δημόσια με την ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, αυτός ο καθηγητής θεωρητικής χημείας συνήθως τη συνοδεύει κάθε καλοκαίρι στην ιταλική περιφέρεια του Νότιου Τιρόλου. Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία είναι συνήθως περιορισμένες στη διάρκεια των θερινών διακοπών, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, και το γραφείο της Μέρκελ δεν έχει περιλάβει, στο διάστημα αυτό, δραστηριότητες στο επίσημο πρόγραμμά της. «Είμαστε λίγο κακομαθημένοι στη Γερμανία, καθώς παραδοσιακά οι πολιτικοί δημοσιοποιούσαν φωτογραφίες από τις διακοπές τους. Ειδικά η οικογένεια Κολ στο Βολφγκάνγκζεε», σχολίασε ο Κρίστιαν Σερτς, δικηγόρος σε θέματα ΜΜΕ στην «Μπιλντ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή