Ο Στίβεν Σιγκάλ «ειρηνοποιός» στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ

Ο Στίβεν Σιγκάλ «ειρηνοποιός» στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία διόρισε τον «αστέρα» της μικρής και μεγάλης οθόνης Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, «μετρ» των πολεμικών τεχνών (του Aikido) και μουσικός, ως ειδικό απεσταλμένο για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο πλευρό του Πούτιν

To ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απόφαση το Σάββατο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο του Σιγκάλ στη θέση αυτή, για την οποία δεν πρόκειται να εισπράττει αμοιβή, είναι να «διευκολύνει τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανόμενης της συνεργασίας στον πολιτισμό, στις τέχνες και στις δημόσιες ανταλλαγές, όπως εξάλλου και στις ανταλλαγές των νέων».

Ο Σιγκάλ είναι ειδικός στις πολεμικές τέχνες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είναι κάτοχος της ρωσικής υπηκοότητας από το 2016, έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τις πολιτικές του Ρώσου ηγέτη ανάμεσα στις οποίες η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 κι έχει επικρίνει με σκληρότητα την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πέρυσι, η Ουκρανία απαγόρευσε στον Στίβεν Σιγκάλ την είσοδο στη χώρα επί πέντε χρόνια, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή