Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στο Οχάιο

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στο Οχάιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεκτός υποψήφιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Κογκρέσο πρόκειται να δοκιμαστεί σήμερα στο πεδίο μάχης του Οχάιο, στις τελευταίες τοπικές εκλογές του καλοκαιριού. Ο έμπιστος υποστηρικτής του Τραμπ και πρώην γερουσιαστής Τρόι Μπάλντερσον διασταυρώνει τα ξίφη του με ένα φρέσκο πρόσωπο, τον 31χρονο Ντάνι Ο’ Κόνορ των Δημοκρατικών, σε μια πολιτεία που «γέρνει» υπέρ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Η τοπική εκλογική αναμέτρηση, όπως και δεκάδες που προηγήθηκαν φέτος, φέρνει αντιμέτωπους τον φλογερό συνασπισμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου και το αντιτραμπικό αφήγημα του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα αποτελέσματα του Οχάιο θα ξεκαθαρίσουν το νεφελώδες πολιτικό τοπίο της χώρας και θα προσδιορίσουν την υποδοχή του Τραμπ από το ίδιο του το κόμμα, μόλις τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, που θα καθορίσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο και τη Γερουσία.

Νωρίς το πρωί και αφού στάθηκε ήδη στο πλευρό του Μπάλντερσον 72 ώρες πριν από την αναμέτρηση, ο Ντόναλντ Τραμπ στήριξε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο με μια θερμή ανάρτηση στο Twitter, όπου τον αποκάλεσε «εξαιρετική επιλογή για το Κογκρέσο». Ωστόσο, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κερδίσει την πολιτεία του Οχάιο με διαφορά 11 μονάδων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, η υποδοχή του Μπάλντερσον έχει χαρακτηριστεί από ελάχιστα στοιχεία ενθουσιασμού. Την παραμονή των εκλογών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος απευθύνθηκε σε πιθανούς ψηφοφόρους αλλά και σε δημοσιογράφους με εξαιρετική αμηχανία και παραδέχθηκε πως η αναμέτρηση προβλέπεται να είναι «εξαιρετικά δύσκολη». Στο μεταξύ, η καμπάνια του Ο’ Κόνορ έχει σχετική απήχηση από τότε που ο ίδιος και οι σύμμαχοί του επικεντρώθηκαν στη φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τη «δώρο για τους πλούσιους και απειλή για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή