Το Λονδίνο χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία

Το Λονδίνο χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, χαιρέτισε η διπλωματία της Βρετανίας.

Οι ΗΠΑ συμπέραναν ότι η Μόσχα ευθύνεται για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Ναβιτσόκ εναντίον του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλιας τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και έτσι οι ΗΠΑ προανήγγειλαν την επιβολή κυρώσεων.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας επέρριψε σχεδόν εξαρχής την ευθύνη στη Ρωσία για την επίθεση αυτή. Μαζί με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη της Δύσης, προχώρησαν στην απέλαση δεκάδων Ρώσων διπλωμάτων. Η Μόσχα, που αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, αντέδρασε επιβάλλοντας δικές της κυρώσεις σε αντίποινα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει αυτή την πρόσθετη ενέργεια των συμμάχων μας, των ΗΠΑ», ανέφερε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις.

«Η σθεναρή διεθνής αντίδραση στη χρήση ενός χημικού όπλου στους δρόμους του Σάλσμπερι στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία ότι η προκλητική, ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του ΗΒ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή