Μόσχα: Καταδικάστηκαν τέσσερα μέλη εγκληματικής συμμορίας, δολοφονούσαν οδηγούς

Μόσχα: Καταδικάστηκαν τέσσερα μέλη εγκληματικής συμμορίας, δολοφονούσαν οδηγούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τέσσερα μέλη της συμμορίας GTA , τα οποία είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι είχαν διαπράξει 17 δολοφονίες οδηγών σε δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας και στα περίχωρα της στο διάστημα 2012-2014.

Ένα ακόμη μέλος της συμμορίας καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες είχαν συστήσει ένοπλη ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν εκπαιδευθεί ειδικά στο να επιτίθενται σε πολίτες με σκοπό να τους ληστέψουν. Επιπλέον το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχαν γνώση ότι είναι μέλη συμμορίας στην οποία υπήρχε αυστηρή ιεραρχία.

Τα μέλη της συμμορίας κατηγορήθηκαν επίσης για δύο απόπειρες δολοφονίας, για διάπραξη ληστειών, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση εγγράφων. Οι καταδικασθέντες κατά την διάρκεια της δίκης παραδέχθηκαν την συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις, αλλά αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στις δολοφονίες.

Αρχικά, μετά τις πρώτες δολοφονίες οδηγών, υπήρξαν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους δολοφόνους ως μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» ή άλλων ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Ωστόσο στις 12 Νοεμβρίου 2014 ο εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μάρκιν ανακοίνωσε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν ιδιοτελείς σκοπούς, καθώς έκλεβαν τα θύματα τους.

Στις 6-7 Νοεμβρίου του 2014 στην επικράτεια της Ρωσίας συνελήφθησαν εννέα πολίτες από το Τατζικιστάν , το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν , μεταξύ των οποίων και οι καταδικασθέντες. Ακόμη πέντε μέλη της συμμορίας καταζητούνται, ενώ δύο εκ των καταζητούμενων συνελήφθησαν στο Τατζικιστάν και εκκρεμεί η έκδοση τους στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή