Στο σφυρί το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν

Στο σφυρί το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημοσπρασία τίθενται τον ερχόμενο Οκτώβριο θρυλικά φορέματα της Μέριλιν Μονρόε μαζί με συλλεκτικές φωτογραφίες της μια εκ των οποίων φέρει και αφιέρωση – ευχαριστήριο μήνυμα της ηθοποιού. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τα αντικείμενα της Μέριλιν θα εκτίθενται στο Μπέρβερλι Χιλς από τις 18 Αυγούστου. 

Μαζί με το λευκό φόρεμα, εκδοχή του οποίου έχει σχεδιάσει ειδικά για τη Μονρόε ο σχεδιαστής Bill Travilla, προς πώληση τίθενται ένα σενάριο της ταινίας που φέρει χειρόγραφα σχόλια της ηθοποιού, φωτογραφίες από την παιδική ηλικία της Μονρόε, 15 κοστούμια που φόρεσε σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένου και του φορέματος που φόρεσε στην ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές». 

Στο σφυρί το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν-1

Μια εκ των φωτογραφιών φέρει αφιέρωση της Μέριλιν στον Μπεν Λιόν, επίσης ηθοποιό του κινηματογράφου και στελέχους της 20th Century Fox στην οποία γράφει: «Αγαπητέ Μπεν, εσύ με βρήκες, με ονόμασες και πίστευες σε μένα όταν κανείς άλλος δεν το έκανε. Εχεις για πάντα τις ευχαριστίες και την αγάπη μου. Mέριλιν». 

Η διαχρονικής αξίας φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρας» του 1955 και «δείχνει» τη Μέριλιν πάνω σε μια σχάρα του μετρό να κρατά το λευκό φόρεμά της προσπαθώντας να μην το σηκώσει ο αέρας.

Στο σφυρί το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή