Handelsblatt: Κάτω από 20% η ανεργία στην Ελλάδα -Πριν από δέκα χρόνια ανερχόταν στο 7,3%

Handelsblatt: Κάτω από 20% η ανεργία στην Ελλάδα -Πριν από δέκα χρόνια ανερχόταν στο 7,3%

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το χαμηλότερο ποσοστό από το 2011. Η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το 20%», γράφει η γερμανική Handelsblatt.

«Η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια κάτω από το 20%. Τον Μάιο του 2018 το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 19,5%, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Η τελευταία φορά που οι δείκτες της ανεργίας βρέθηκαν κάτω από το 20%, ήταν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης και την πρώτη έκκληση βοήθειας εκ μέρους της Αθήνας προς τους ευρω- εταίρους τον Απρίλιο του 2010: τότε, τον Σεπτέμβριο του 2011, η ανεργία ανερχόταν στο 19,1%. Στη συνέχεια αυξήθηκε μήνα με τον μήνα δραματικά κι έφτασε το αποκορύφωμά της με ποσοστό 27,9% τον Ιούλιο του 2013.

«Πριν από δέκα χρόνια- τον Μάιο του 2008- η ανεργία ανερχόταν στο 7,3%. Η Ελλάδα ολοκληρώνει στις 20 Αυγούστου το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Η χώρα ελπίζει ότι στην πορεία να είναι και πάλι σε θέση να σταθεί οικονομικά στα πόδια της», τονίζει η Handelsblatt.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή