Καναδάς: Δύο αστυνομικοί νεκροί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς

Καναδάς: Δύο αστυνομικοί νεκροί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή της καναδικής πόλης Φρέντρικτον και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η συνοικία Μπρουκσάιντ, κοντά στο κέντρο της πόλης των 60.000 κατοίκων που βρίσκεται στο Νιου Μπρούνσβικ, στον ανατολικό Καναδά, αποκλείστηκε, λίγες ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού που σημειώθηκε γύρω στις 7.00 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας),σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι πυροβολισμοί «προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων», έγινε γνωστό από την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα στοιχεία για τα αίτια του περιστατικού. «Έχουμε υπό κράτηση έναν ύποπτο, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα για τα οποία λαμβάνει θεραπεία. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τον κόσμο».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αντέδρασε αμέσως στη «φρικτή είδηση". "Τα συναισθήματά του και οι σκέψεις του είναι κοντά σε όλους αυτούς που επλήγησαν από τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε την κατάσταση από πολύ κοντά", ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του δημόσιου δικτύου CBC, ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να ανοίγει πυρ προς την αυλή ενός κτιρίου από ένα παράθυρο. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αμέσως την πληροφορία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας κάλεσαν τους πολίτες να μην περνούν από την περιοχή αυτή, μια συνοικία με κατοικίες κοντά σε μια μικρή εμπορική γειτονιά, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων.

Η αστυνομία κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην μεταδίδουν πληροφορίες σε σχέση με το σημείο των πυροβολισμών.

Περίπου 20 παιδιά έμειναν κλεισμένα στον παιδικό τους σταθμό, αρκετά καταστήματα περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι πρώτες εικόνες του δικτύου CBC έδειχναν πολλά περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει σε κατοικημένη περιοχή προαστίου.

Κάτοικος της περιοχής είπε στο CBC ότι άκουσε θορύβους από "βαρελότα". Ωστόσο, δεδομένου του ρυθμού που ακούγονταν, θα πρέπει να είναι πυροβολισμοί", είπε.

"Στο όνομα των πολιτών του Νιου Μπρούνσβικ, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι κοντά στα θύματα και στις οικογένειές τους", δήλωσε ο Μπράιαν Γκάλαντ, ο πρωθυπουργός της επαρχίας Νιου Μπρούνσβικ. "Αυτή την ώρα θα ζητούσα από τους κατοίκους, κυρίως από τους πολίτες που βρίσκονται στους τομείς που ερευνώνται από την αστυνομία, να ενημερώνονται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση και να παρακολουθούν τις συστάσεις των αρχών που εργάζονται στην τομέα αυτό".

Η επαρχία Νιου Μπρούνσβικ, στο νοτιοανατολικό τμήμα, υπήρξε θέατρο μιας αιματηρής επίθεσης τον Ιούνιο του 2014. Τρεις αστυνομικοί της Βασιλικής Χωροφυλακής του Καναδά (GRC, ομοσπονδιακή αστυνομία) έπεσαν νεκροί μέσα στο δρόμο στο Μόνκτον, τη μεγαλύτερη πόλη στο Νιου Μπρούνσβικ, από τα πυρά ενός ενόπλου που άνοιξε εναντίον τους.

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 75 ετών, στη σκληρότερη ποινή που έχει επιβληθεί σε κατηγορούμενο που έχει κριθεί ένοχος στη σύγχρονη ιστορία του Καναδά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή