Ιταλία: Περιμένει λύση το πλοίο Aquarius -Πρέπει να μεταφέρει στην ξηρά 141 πρόσφυγες

Ιταλία: Περιμένει λύση το πλοίο Aquarius -Πρέπει να μεταφέρει στην ξηρά 141 πρόσφυγες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλοίο Aquarius συνεχίζει να βρίσκεται στα χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Ιταλία και την Μάλτα. Μεταφέρει εκατόν σαράντα έναν μετανάστες και πρόσφυγες και δεν έχει βρεθεί ακόμη ένα ασφαλές λιμάνι στο οποίο να μπορέσουν να αποβιβαστούν.

Μέχρι αυτή την στιγμή, τόσο η κυβέρνηση της Ιταλίας, όσο και της Μάλτας απάντησαν αρνητικά στο αίτημα των ΜΚΟ Sos Mediterranee και Γιατροί χωρίς Σύνορα, να υποδεχθούν τους διασωθέντες. Την ίδια στιγμή, το ιταλικό παράρτημα των «Γιατρών χωρίς σύνορα» καταγγέλλει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την οριστική αποδυνάμωσή τους.

Οι δήμαρχοι του Παλέρμο και της Νάπολης Λεολούκα Ορλάντο και Λουίτζι Ντε Ματζίστρις δήλωσαν πρόθυμοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους. Αλλά ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι επιμένει στη γνωστή στρατηγική του και δηλώνει ότι «το σκάφος αυτό μπορεί να πάει όπου θέλει, εκτός από την Ιταλία».

Μέχρι τώρα, τα Πέντε Αστέρια, διαμέσου του υπουργού Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, δείχνουν να στηρίζουν τον γραμματέα της Λέγκα στην σκληρή στάση του. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι οι διασωθέντες έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα και ξεκούραση.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον φετινό μήνα του Ιουλίου, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι αφίξεις μεταναστών -στην Ιταλία- μειώθηκαν κατά 83%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017. Κάτι που δείχνει, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει καμία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή