Τουρκία: Δικαστήριο ήρε την απαγόρευση εξόδου σε Γερμανίδα δημοσιογράφο τουρκικής καταγωγής

Τουρκία: Δικαστήριο ήρε την απαγόρευση εξόδου σε Γερμανίδα δημοσιογράφο τουρκικής καταγωγής

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό δικαστήριο ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στη Γερμανίδα δημοσιογράφο τουρκικής καταγωγής Μεσαλέ Τόλου, που συνελήφθη πέρυσι και κατηγορείται για «τρομοκρατία», γνωστοποίησε μια οργάνωση υποστηρικτών της σήμερα.

Η δίκη σε βάρος της 33χρονης δημοσιογράφου και μεταφράστριας, εργαζόμενης στο αριστερό πρακτορείο ειδήσεων ETHA, αναμένεται πάντως να συνεχιστεί, ανέφερε η οργάνωση Freiheit für Meşale Tolu («Λευτεριά για τη Μεσαλέ Τόλου») σε ανακοίνωσή της.

Ο σύζυγός της, ο Σουάτ Κόρλου, ο οποίος διώκεται με παρόμοιο κατηγορητήριο, είναι εξάλλου αναγκασμένος να παραμείνει στην Τουρκία, τόνισε η οργάνωση.

Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος της Τόλου, όπως επίσης και οι διώξεις σε βάρος του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, του Ντενίζ Γιουτζέλ, και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πέτερ Στόιτνερ, ενέτειναν την κρίση στη σχέση της Άγκυρας με το Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή