Πρόεδροι της Λατ. Αμερικής θα ζητήσουν έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα

Πρόεδροι της Λατ. Αμερικής θα ζητήσουν έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και άλλοι πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής σκοπεύουν να ζητήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ερευνήσει την ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα.

«Στη Βενεζουέλα, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά. Χάθηκε η αξία της ζωής» είπε ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής.

Όπως διευκρίνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το αίτημα των ηγετών θα υποβληθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «σε μερικές εβδομάδες».

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τους ομολόγους του της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε Μάρκες, της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες.

Ο Μάκρι αμφισβήτησε επίσης το κατά πόσο ήταν πραγματική η επίθεση της 4ης Αυγούστου που, όπως υποστηρίζει το Καράκας, είχε ως στόχο της τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά με βάση τη συμπεριφορά του μετά και εκείνους που στοχοποιήθηκαν στη συνέχεια, δηλαδή τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, αυτό δείχνει ότι ήταν μάλλον απίθανο να ήταν σοβαρή» η επίθεση, σχολίασε.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη χώρα του, με τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν «κάτω από το τραπέζι» σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Κίρχνερ, ο Μάκρι εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα να έρθουν στο φως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή