Παγίδα του Μιούλερ φοβάται ο Τραμπ

Παγίδα του Μιούλερ φοβάται ο Τραμπ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του ότι κινδυνεύει να διωχθεί για ψευδορκία εάν καταθέσει στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με τη θρυλούμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να συμμερίζεται τους φόβους του προσωπικού δικηγόρου του και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος τον έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη ένορκη κατάθεσή του θα μπορούσε να τον αιχμαλωτίσει στην «παγίδα της ψευδορκίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι ο Μιούλερ είναι στενός φίλος με τον πρώην διοικητή του FBI Τζέιμς Κόουμι, τον οποίο απέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ετσι, αν πω κάτι διαφορετικό από τον Κόουμι, ο Μιούλερ μπορεί να πει: “Λοιπόν, εγώ πιστεύω τον Κόουμι”. Eτσι, παρότι θα λέω την αλήθεια, θα με εμφανίσουν να ψεύδομαι», κατέληξε ο πρόεδρος Τραμπ. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Reuters όμως, αρνήθηκε να απαντήσει με κατηγορηματικό τρόπο αν θα καταθέσει, τελικά, ενώπιον του Μιούλερ και αν πρόκειται να στερήσει από τον ειδικό ανακριτή την πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε τη δυνατότητα πρόσβασης απόρρητου υλικού που διατηρούσε ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ένας από τους σκληρότερους επικριτές του προέδρου. Προ εβδομάδων, ο Μπρέναν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «προδοτική» τη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι. Πολλοί αναλυτές θεώρησαν ότι ο Τραμπ επέλεξε ως στόχο τον Μπρέναν –έναν άνθρωπο που εμπνέει πολλές αντιπάθειες, ακόμη και μεταξύ αντιπάλων του Αμερικανού προέδρου– για να αποδυναμώσει τον Μιούλερ και την έρευνά του.

Παράδοση Κόεν

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ήρθε σε συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ώστε να δηλώσει ένοχος για τραπεζική απάτη, παραβιάσεις των προεκλογικών χρηματοδοτήσεων και φοροδιαφυγή. Ο Κόεν, 51 ετών σήμερα, παραδόθηκε στο FBI και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο χθες το απόγευμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή