Νότια Αφρική: Το Tweet του Ντόναλντ Τραμπ για το οποίο ζητούν εξηγήσεις

Νότια Αφρική: Το Tweet του Ντόναλντ Τραμπ για το οποίο ζητούν εξηγήσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής θα ζητήσει διευκρινίσεις από την αμερικανική πρεσβεία όσον αφορά το μήνυμα στο Twitter του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την μεταρρύθμιση την οποία προωθεί όσον αφορά το καθεστώς της γαιοκτησίας στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό νοτιοαφρικανικό δίκτυο.

Ο Τραμπ αναφέρει σε χθεσινοβραδινό του μήνυμα στο Twitter ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να παρακολουθεί στενά «τις κατασχέσεις και τις απαλλοτριώσεις γαιών και αγροκτημάτων και τις μεγάλης κλίμακας δολοφονίες αγροτών στη Νότια Αφρική».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, Χουζέλα Ντίκο, δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα ανακοίνωσε την 1η Αυγούστου ότι το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) προχωράει τα σχέδιά του να αναθεωρήσει το Σύνταγμα ώστε να μπορούν να γίνονται απαλλοτριώσεις εκτάσεων γης χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων στους κτηματίες.

Το μεγαλύτερο μέρος της καλλιεργήσιμης γης στη Νότια Αφρική ανήκει ακόμη σε λευκούς κτηματίες, δύο δεκαετίες και πλέον μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή