ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Ο Tζον Μακέιν σταματά την θεραπεία για τον καρκίνο -Το ανακοίνωσε η οικογένειά του

HΠΑ: Ο Tζον Μακέιν σταματά την θεραπεία για τον καρκίνο -Το ανακοίνωσε η οικογένειά του

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία στην οποία υποβάλλεται προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει, ανακοίνωσε η οικογένειά του σήμερα, έναν χρόνο αφότου ο βετεράνος πολιτικός και ήρωας του Βιετνάμ αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από γλοιοβλάστωμα.

«Ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες επιβίωσής του» ανέφερε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της ασθένειας και η ηλικία του Μακέιν -είναι 81 ετών- τον οδήγησαν στην απόφαση να διακόψει τη θεραπεία.

«Με τη συνήθη αποφασιστικότητά του, επέλεξε τώρα να διακόψει την ιατρική θεραπεία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Μακέιν, που εκπροσωπεί την Αριζόνα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και 35 χρόνια, είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο τον Ιούλιο του 2017 και όλη την προηγούμενη χρονιά δεν μετείχε στις συνεδριάσεις της Γερουσίας. Τον Απρίλιο υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για μια λοίμωξη στο έντερο.

Ο Μακέιν, που ήταν γνωστός γιατί εξέφραζε πάντα τη γνώμη του χωρίς δισταγμούς, είχε συγκρουστεί έντονα τα δύο τελευταία χρόνια με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Μακέιν «δεν ήταν ήρωας πολέμου» επειδή κρατήθηκε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ επί 5,5 χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα ότι του ίδιου «του αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίστηκαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ