ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα – Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα – Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με πυροβολισμούς έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο Jacksonville Landing, στο κέντρο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τουρνουά ενός βιντεοπαιχνιδιού αμερικανικού ποδοσφαίρου, το οποίο μεταδιδόταν απευθείας διαδικτυακά, σε έναν χώρο του εμπορικού κέντρου, όπου λειτουργούν αίθουσες ψυχαγωγίας και εστιατόρια. Συγκεκριμένα, η διεξαγωγή του τουρνουά λάμβανε χώρα στον χώρο ψυχαγωγίας μίας πιτσαρίας του εμπορικού κέντρου.

Το γραφείο του σερίφη της πόλης κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τον ακριβή αριθμό τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald και το CBS, οι νεκροί από το περιστατικό είναι τέσσερις και οι τραυματίες έντεκα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το γραφείο του σερίφη, νεκρός φέρεται να είναι και ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο, ένας λευκός άνδρας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός ύποπτος, καθώς οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας που ερεύνησαν την περιοχή δεν βρήκαν άλλους πιθανούς δράστες. Σύμφωνα με μία πηγή, ο άνδρας αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το όπλο του.

Ζωντανή μετάδοση της επίθεσης

H επίθεση μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά είχε την δυνατότητα να δει δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Οταν επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή