Φλόριντα: Παίκτης του τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες – βίντεο)

Φλόριντα: Παίκτης του τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, είναι τρεις νεκροί, δύο θύματα και ο δράστης της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο ένας από αυτούς ήταν ο ύποπτος, ο οποίος αυτοκτόνησε», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο σερίφης της Τζάκσονβιλ, ο Μάικ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι έντεκα τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Φλόριντα: Παίκτης του τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Δημοσιοποίησε επίσης την ταυτότητα του δράστη: ήταν ο Ντέιβιντ Κατζ, 24 ετών, από τη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μέριλαντ, στις βόρειες ΗΠΑ.

 

 

Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.

Φλόριντα: Παίκτης του τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Παίκτης που έχασε το τουρνουά ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times, δράστης της επίθεσης ήταν ένας παίκτης που συμμετείχε στο τουρνουά και έχασε.

Επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευσε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Ζωντανή μετάδοση της επίθεσης

H επίθεση μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά είχε την δυνατότητα να δει δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Οταν επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή