Ντι Μάιο: Η Ρώμη μπορεί να ξεπεράσει το όριο του 3% για το δημόσιο έλλειμμα

Ντι Μάιο: Η Ρώμη μπορεί να ξεπεράσει το όριο του 3% για το δημόσιο έλλειμμα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας μπορεί να ξεπεράσει το ερχόμενο έτος το όριο του 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η ΕΕ, ώστε να χρηματοδοτήσει τα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε πριν από τις εκλογές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Λουίτζι ντι Μάιο σε ιταλική εφημερίδα.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο (να ξεπεραστεί το όριο του 3%), όλα είναι πιθανά. Αλλά δεν μπορούμε να το πούμε τώρα, εργαζόμαστε πάνω στη νομοθεσία για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ντι Μάιο στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να κρατικοποιήσει τους αυτοκινητόδρομους με διόδια, τους οποίους τώρα διαχειρίζεται η Autostrade per l'Italia, την οποία ελέγχει ο όμιλος Atlantia.

H Autostrade per l'Italia είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται την οδογέφυρα Μοράντι στη Γένοβα, η οποία κατέρρευσε αυτόν τον μήνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή