Μάτις: Οι ΗΠΑ δεν θα αναστείλουν άλλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Ν.Κορέα

Μάτις: Οι ΗΠΑ δεν θα αναστείλουν άλλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Ν.Κορέα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να αναστείλουν επιπλέον κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Όπως σημείωσε, η Ουάσινγκτον ανέστειλε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας με το νοτιοκορεατικό κράτος, σε μια κίνηση καλής πίστης προς την Πιονγιάνγκ, μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με σκοπό την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Εντούτοις, όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν αυτή τη στιγμή να αναστείλουν άλλα γυμνάσια.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναστείλουμε αρκετά από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια σε ένα μέτρο καλής πίστης, έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης», είπε χαρακτηριστικά ο Μάτις στους δημοσιογράφους.

«Δεν σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή να αναστείλουμε άλλα γυμνάσια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής για γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, τα οποία θα λάβουν χώρα το επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή