Ο Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγορεί τον επίτροπο Ετινγκερ για υποκρισία

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγορεί τον επίτροπο Ετινγκερ για υποκρισία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ, θέλησε να απαντήσει ο ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο, ο επίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή