Συνέργεια αστυνομίας και Ακροδεξιάς στη Σαξονία

Συνέργεια αστυνομίας και Ακροδεξιάς στη Σαξονία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οι γερμανικές αρχές επέκριναν χθες την αστυνομία μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο από ακροδεξιά οργάνωση του εντάλματος σύλληψης ενός υπόπτου για τη δολοφονία Γερμανού στο Κέμνιτς της Σαξονίας, που στάθηκε αφορμή για βίαια επεισόδια από ακροδεξιούς. «Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά κάποια πράγματα στην αστυνομία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κρατιδίου Μάρτιν Ντούλιχ.

Ακροδεξιοί ανήρτησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης το αντίγραφο ενός από τα δύο εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η γερμανική Δικαιοσύνη τη Δευτέρα εναντίον ενός Ιρακινού και ενός Σύρου για τον φόνο του Γερμανού. Ο ένας από τους δύο άνδρες φέρεται να χτύπησε με μαχαίρι τον 35χρονο Γερμανό προκαλώντας τον θάνατό του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Κέμνιτς. Ο δεύτερος φέρεται να ήταν συνεργός του. Το αντίγραφο του εντάλματος σύλληψης αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τοπική ακροδεξιά ομάδα, την Pro Chemnitz, όμως στη συνέχεια κατέβηκε από το τοπικό παράρτημα του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και το κίνημα Pegida. Στο έγγραφο είναι εμφανές το όνομα ενός από τους δύο υπόπτους, αλλά και τα ονόματα αυτοπτών μαρτύρων και της δικαστού που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η αστυνομία έχει διαψεύσει επανειλημμένως τις φήμες ότι το θύμα θέλησε να υπερασπιστεί γυναίκα που παρενοχλούνταν ή που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή