Στήριξη από τον κλήρο ζητάει ο Τραμπ

Στήριξη από τον κλήρο ζητάει ο Τραμπ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος όχι μόνο για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και «για τη θρησκεία μας και την ελευθερία του λόγου». Αυτό ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο σε περίπου 100 ευαγγελικούς ιερείς, τους οποίους κάλεσε να συστρατευθούν για τη νίκη των Ρεπουμπλικανών.

«Νομίζω ότι πάμε πολύ καλά και είμαστε δημοφιλείς», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχει ένα πραγματικό ερώτημα κατά πόσον ο κόσμος θα κατέβει να ψηφίσει από τη στιγμή που δεν είμαι ο ίδιος υποψήφιος».  Υπό αυτό το πρίσμα, κάλεσε τους ιερωμένους να αξιοποιήσουν την επιρροή που ασκούν σε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, ώστε οι συντηρητικοί θρησκευόμενοι να κατέβουν στις κάλπες. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κινδυνολογήσει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος βίαιων εξελίξεων αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο. «Θα τα ανατρέψουν όλα αμέσως. Αν δείτε τους “αντίφα” (όρος που περιγράφει μαχητικές, αντιφασιστικές ομάδες της άκρας Αριστεράς), και παρατηρήσετε μερικές από αυτές τις ομάδες, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για βίαιους ανθρώπους».

Επί του παρόντος, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να συσπειρώνει την πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων. Στη Φλόριντα, ο εκλεκτός του Τραμπ νίκησε τον υποψήφιο του κατεστημένου των Ρεπουμπλικανών και θα διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ στην Αριζόνα όλοι οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για τη Γερουσία κατέβηκαν στις προκριματικές εκλογές εκφράζοντας τη νομιμοφροσύνη τους προς τον Τραμπ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή