ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις Τραμπ για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και το FBI «αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους»

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις Τραμπ για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και το FBI «αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης με προεκλογικό άρωμα στην Ιντιάνα την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI «να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να την κάνουν σωστά», διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει ο ίδιος.

Ο Τραμπ, που έχει επικρίνει επανειλημμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης γα τον τρόπο που χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, υποστήριξε ότι η ηγεσία του είναι προκατειλημμένη εναντίον του ιδίου και του κόμματός του και «ο λαός έχει θυμώσει».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας —οι ηγεσίες τους, διότι μέσα τους υπάρχουν απίστευτοι άνθρωποι— αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, και να το κάνουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Δεν ήθελα να ανακατευτώ, αλλά κάποια στιγμή αν δεν διορθώσουν τα πράγματα, αν δεν το κάνουν όπως πρέπει (…) θα επέμβω εγώ, θα αναμιχθώ αν χρειαστεί», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή