Ντιμπέιτ μεταξύ Αντριου Κουόμο και Σίνθια Νίξον

Ντιμπέιτ μεταξύ Αντριου Κουόμο και Σίνθια Νίξον

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι στο πρώτο ντιμπέιτ τους βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και η αντιπαλός του, η δημοφιλής ηθοποιός Σίνθια Νίξον, με τους δύο υποψηφίους να διαγωνίζονται στο ποιος είναι ο σκληρότερος επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κουόμο, που φιλοδοξεί να εκλεγεί κυβερνήτης για τρίτη θητεία στις 13 Σεπτεμβρίου, δεσμεύθηκε ότι δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία το 2020, προκειμένου να αφιερωθεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και διήρκεσε μία ώρα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Χόφστρα του Λονγκ Αϊλαντ, η ακτιβίστρια και ηθοποιός Νίξον προσπάθησε να εμφανίσει τον αντίπαλό της ως υπηρέτη των επιχειρηματιών χρηματοδοτών του. Από τη μεριά του, ο Κουόμο εμφάνισε τη Νίξον, που τιμήθηκε με βραβείο Emmy για τον ρόλο της δικηγόρου Μιράντα Χομπς στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», ως άπειρη και αφελή σε ό,τι αφορά τις πρακτικές εκφάνσεις του θώκου του κυβερνήτη. Η Νίξον είχε προσέλθει, βέβαια, «οπλισμένη» με ογκώδεις φακέλους, βομβαρδίζοντας τον Κουόμο με στατιστικές για θέματα όπως η επιδότηση ενοικίου και η χρηματοδότηση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Επιμένοντας στο αντιπολιτευτικό μοτίβο του, ο Κουόμο επέμεινε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ψηφοφόρους της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας την κλιματική αλλαγή και την τρομοκρατία. Τον ισχυρισμό αυτό του Κουόμο ειρωνεύθηκε η Νίξον λέγοντας: «Αντιστάθηκες στον Τραμπ όσο αυτός αντιστάθηκε στον Πούτιν. Πρέπει να χτυπήσουμε τον Τραμπ με πολιτικές προτάσεις και όχι κενή ρητορική».

Χρηματοδότες

Κρίσιμη θεωρείται από τους αναλυτές η «γενναιοδωρία» των χρηματοδοτών του Κουόμο, η εκστρατεία του οποίου έχει εξασφαλίσει 24 εκατ. δολάρια, έναντι μόλις 6 εκατ. για το στρατόπεδο της Νίξον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή