Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ θα δεχθεί αρχικώς γραπτές απαντήσεις από τον Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ θα δεχθεί αρχικώς γραπτές απαντήσεις από τον Τραμπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ προθυμοποιήθηκε να δεχθεί την υποβολή απαντήσεων γραπτώς από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ερωτήσεις του για το εάν η εκστρατεία του συνωμότησε με τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητηθεί κατόπιν από τον ρεπουμπλικάνο να καταθέσει ενώπιον της ομάδας του προκειμένου να του ζητηθούν διευκρινίσεις, δήλωσε πρόσωπο ενήμερο για τις προθέσεις του την Τρίτη.

Η προσφορά του Μάλερ στον Τραμπ να του υποβάλει γραπτώς απαντήσεις στις ερωτήσεις του περί της ενδεχόμενης αθέμιτης σύμπραξης της εκστρατείας του με τη Μόσχα διατυπώθηκε σε μια επιστολή που έλαβε η ομάδα των δικηγόρων του ενοίκου του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, κατά την ίδια πηγή. Σε αυτή την επιστολή αναφέρθηκε πρώτη η εφημερίδα The New York Times.

Η ομάδα των συνηγόρων του Τραμπ και οι ερευνητές του Μάλερ διαπραγματεύονται εδώ και μήνες το εάν ο Τραμπ θα πρέπει να δώσει ένορκη κατάθεση ή απλά μια συνέντευξη στο πλαίσιο της έρευνας.

Αφού λάβουν τις γραπτές απαντήσεις, οι ερευνητές του Μάλερ θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσουν ο πρόεδρος να καταθέσει, σύμφωνα με την πηγή.

Την ομάδα του Μάλερ ενδιαφέρει επίσης το εάν και κατά πόσον ο Τραμπ αποπειράθηκε να παρακωλύσει την έρευνα, όμως δεν είναι σαφές το πώς θα χειριστούν την υποβολή ερωτημάτων για αυτό το ζήτημα.

Εκπρόσωπος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές όταν του ζητήθηκε. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διατείνονται ότι η Ρωσία παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016 υπέρ του Τραμπ. Η Μόσχα αρνείται ότι αναμίχθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ. Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξε καμιά σύμπραξη και χαρακτηρίζει την έρευνα του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Μάλερ «κυνήγι μαγισσών» και τελευταία«παράνομη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή