Χωρίς τον Μπάνον η εκδήλωση του New Yorker

Χωρίς τον Μπάνον η εκδήλωση του New Yorker

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για δειλία κατηγόρησε χθες ο Στιβ Μπάνον τον διευθυντή του περιοδικού New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ, για την απόφασή του να ακυρώσει την εμφάνιση του αμφιλεγόμενου πρώην συμβούλου του προέδρου Τραμπ από το ετήσιο φεστιβάλ του περιοδικού.

«Αφού ήλθα σε επαφή εδώ και πολλούς μήνες με το περιοδικό και ύστερα από επτά εβδομάδες διαρκών οχλήσεων, δέχθηκα την πρόταση του New Yorker, χωρίς να σκεφθώ καν το θέμα της αμοιβής. Ο λόγος της αποδοχής μου ήταν απλός: θα βρισκόμουν αντιμέτωπος με έναν από τους πλέον θαρραλέους δημοσιογράφους της γενιάς του. Εντέλει, όμως, ο Ντέιβιντ Ρέμνικ απέδειξε ότι είναι δειλός, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον όχλο», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Μπάνον.

Η προγραμματισμένη για τον ερχόμενο μήνα εμφάνιση του Μπάνον είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών, οδηγώντας στην ακύρωση της εμφάνισης του πρώην επικεφαλής της ιστοσελίδας Breitbart.

Τη Δευτέρα, πολλοί ομιλητές ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως έκανε ο ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ, ο τραγουδιστής Τζακ Αντονοφ, ο παραγωγός Τζαντ Απατοου και ο ηθοποιός Πάτον Οσβαλντ.

Σε εκτενή ανακοίνωσή του, ο Ρέμνικ ανέφερε ότι όσοι διαφώνησαν με την εμφάνιση του Μπάνον εξέφρασαν τον φόβο ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ θα «προωθούσε την ιδεολογία του λευκού εθνικισμού, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού». Παρ’ όλα αυτά, ο Ρέμνικ επέμεινε ότι μία συνέντευξη του Μπάνον δεν θα αποτελούσε προώθηση των ιδεών του.

«Η πραγματοποίηση συνέντευξης με τον Μπάνον, έναν από τους δημιουργούς του “τραμπισμού”, θα μας έδινε την ευκαιρία να καταθέσουμε σκληρές ερωτήσεις για τον ίδιο και τα σχέδιά του, ενόψει του 2020», είπε ο Ρέμνικ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή