Γρίπη εν πτήσει για 100 επιβάτες – Σε καραντίνα το αεροσκάφος της Emirates στο JFK

Γρίπη εν πτήσει για 100 επιβάτες – Σε καραντίνα το αεροσκάφος της Emirates στο JFK

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος ασθένησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της εταιρείας Emirates από το Ντουμπάι για τη Νέα Υόρκη και εξετάζονται από γιατρούς ενώ το αεροσκάφος έχει τεθεί σε καραντίνα, στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι.

To Airbus A388 που εκτελούσε την πτήση ΕΚ203 από το Ντουμπάι για τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας 521 επιβάτες, προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Πολλοί από τους επιβάτες ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία και κάποιοι από αυτούς παρουσίαζαν συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η αεροπορική εταιρεία γινόταν λόγος για 10 ασθενείς που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, χωρίς να διευκρινίζεται από τι πάσχουν.

Το αεροπλάνο έχει μεταφερθεί μακριά από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, μέχρι να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης από τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπα παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Ορισμένοι από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Τζαμάικα Χόσπιταλ. Η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Όσοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα θα μπορέσουν να αποβιβαστούν και να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τον Έρικ Φίλιπς, εκπρόσωπο του δημάρχου Νέας Υόρκης, η μυστηριώδης ασθένεια ενδέχεται να είναι απλώς γρίπη επειδή ορισμένοι από τους επιβάτες επέστρεφαν από τη Μέκκα, όπου αυτήν την περίοδο υπάρχει επιδημία. Περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι συμμετείχαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα. Ο Φίλιπς εξήγησε ότι οι γιατροί εξετάζουν τους επιβάτες «έναν προς έναν» για να διαπιστώσουν αν φέρουν συμπτώματα και να αποφασίσουν αν θα τους αφήσουν να αποβιβαστούν ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή