Εντολή κατάσχεσης 48,9 εκατ. για τη Λέγκα

Εντολή κατάσχεσης 48,9 εκατ. για τη Λέγκα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Με απόφασή της, η ιταλική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την εντολή κατάσχεσης 48,9 εκατ. ευρώ από τη Λέγκα για απάτη στη διαχείριση της κάλυψης προεκλογικών δαπανών κατά την περίοδο 2008-2010. Η ετυμηγορία θα μπορούσε να υπονομεύσει το μέλλον του κόμματος του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Πρόκειται για περίοδο κατά την οποία στην ηγεσία του κόμματος δεν βρισκόταν ο Σαλβίνι, αλλά ο πρώην γραμματέας Ουμπέρτο Μπόσι.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρει ο Τύπος, η ιταλική δικαιοσύνη έχει εντοπίσει και έχει κατασχέσει 3 εκατ. ευρώ, ενώ στα ταμεία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλα 5 εκατ. ευρώ. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι έχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν ότι θεωρεί πως πρόκειται για δικαστική έρευνα με πολιτική σκοπιμότητα να πληγεί το κόμμα του. «Δεν είμαι καθόλου ενοχλημένος επειδή η δίκη αφορά πράγματα που έγιναν οκτώ – εννέα χρόνια νωρίτερα. Αν θέλουν να μας τα πάρουν όλα, θα παραμείνουμε ψύχραιμοι, ενεργοί στην πολιτική ζωή της χώρας, γιατί οι Ιταλοί είναι μαζί μας», σχολίασε ο Σαλβίνι.

Σε μια άλλη εξέλιξη, διαμορφώνεται σταδιακά το μέτωπο των Ευρωπαίων λαϊκιστών ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών: η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι θα οργανώσει εκστρατεία για τις ευρωεκλογές στις «ίδιες πολιτικές γραμμές» με τον σύμμαχό της Ματέο Σαλβίνι, με στόχο μια «δημοκρατική επανάσταση» των χωρών στην Ευρώπη. Ο Ματέο Σαλβίνι «γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Τις συμμεριζόμαστε. Θα κάνουμε, φυσικά, προεκλογική εκστρατεία στις ίδιες πολιτικές γραμμές», δήλωσε στο Radio Classique η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού. «Εχουμε πολύ φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό που κάνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή