Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ο 29χρονος, Ομαρ Περές, ο δράστης της επίθεσης με τρεις νεκρούς σε τράπεζας του Σινσινάτι στο Οχάι των ΗΠΑ.

Ο Περές άρχισε να πυροβολεί γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν στο λόμπι του κτιρίου των 30 ορόφων όπου στεγάζεται η Fifth Third bank στην επιχειρηματική συνοικία του Σινσινάτι.

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)-1

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, ένας εκ των οποίων υπέκυψε επί τόπου, ενώ δύο ακόμη αφού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης, που έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, δεν έχει καμία σχέση με την τράπεζα.

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)-2

Ο διοικητής της αστυνομίας του Σινσινάτι Ελιοτ Άιζακ αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην «πιθανότητα» ο Πέρες – που ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο όπλο 9 χιλιοστών το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα και περίπου 200 σφαίρες- να έπασχε από «ψυχολογικά προβλήματα».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά πώς ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο της τράπεζας, στο οποίο υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Σύμφωνα με την Fifth Third Bank, ο δράστης δεν είναι εργαζόμενός της», τόνισε η Τίφανι Χάρντι εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)-3

Ο δήμαρχος του Σινσινάτι Τζον Κράνλεϊ χαιρέτισε την άμεση επέμβαση πολλών αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο απολογισμός ίσως ήταν βαρύτερος.

«Φαίνεται ότι πυροβολούσε εναντίον αθώων θυμάτων», πρόσθεσε ο Κράνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Η αστυνομία μετέβη στο σημείο σε μερικά δευτερόλεπτα, στην κυριολεξία».

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)-4

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πράξη τερατώδους βίας εναντίον αθώων ανθρώπων και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους», τόνισε. «Συμβαίνει πολύ συχνά σε όλη τη χώρα και εμείς, ως χώρα, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το σταματήσουμε» πρόσθεσε.

Σινσινάτι: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της επίθεσης (φωτογραφίες)-5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή