Brexit: Το σχέδιο «Τσέκερς» απειλεί με διάσπαση τους Συντηρητικούς

Brexit: Το σχέδιο «Τσέκερς» απειλεί με διάσπαση τους Συντηρητικούς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για «καταστροφική» διάσπαση του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στην Βρετανία απηύθυνε προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι σήμερα ο πρώην υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit Στιβ Μπέικερ, εάν αυτή επιμείνει στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του «Τσέκερς» για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Μπόρις Μπέικερ δήλωσε ότι τουλάχιστον 80 βουλευτές των Τόρις είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το σχέδιο του Τσέκερς στο βρετανικό κοινοβούλιο, μεταδίδει το πρακτορείο Press Association.

Το σχέδιο «Τσέκερς», το οποίο πρότεινε η Βρετανίδα πρωθυπουργός και περιλαμβάνει την παραμονή της Βρετανίας στην κοινή αγορά αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, απορρίπτεται από τους «σκληρούς» του Συντηρητικού Κόμματος. «Παραμένουμε στο ταξί της Ε.Ε., αλλά αυτή τη φορά μάς κλειδώνουν στο πορτ μπαγκάζ και δεν έχουμε λόγο για τον προορισμό», έγραψε ο επικεφαλής των επικριτών, πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Η πρόταση απορρίπτεται και από την Ε.Ε., η οποία υποστηρίζει ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διαλέξει μια Ευρώπη α λα καρτ, υιοθετώντας μόνο όσα κομμάτια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τη συμφέρουν.

Οι διαπραγματεύσεις στις Bρυξέλλες κινούνται με αργούς ρυθμούς, γιατί η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεσμευθεί σε τίποτα μέχρι να ξεπεράσει τον σκόπελο του κομματικού συνεδρίου, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή