Δεν πάει στην Ιρλανδία ο Τραμπ

Δεν πάει στην Ιρλανδία ο Τραμπ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, η οποία θα ήταν η πρώτη του με την ιδιότητά του ως Αμερικανού προέδρου, επικαλούμενος θέματα προγραμματισμού, όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο Τραμπ θα μετέβαινε στην Ιρλανδία για πρώτη φορά ως πρόεδρος στο πλαίσιο ενός ταξιδιού για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια σειρά οργανώσεων είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Τραμπ, κατά την οποία αναμενόταν να μεταβεί στην πρωτεύουσα Δουβλίνο και στο θέρετρο γκολφ που έχει στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Η προτεινόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αναβλήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης στο Reuters. «Η αμερικανική πλευρά επικαλέστηκε λόγους προγραμματισμού».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, που ως υπουργός ήταν αντίθετος στο να προσκληθεί ο Τραμπ αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη όταν έγινε πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ότι το ταξίδι ήταν «λίγο ξαφνικό» αλλά ότι πρέπει να σέβεται κανείς το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή