Γνήσιο, τελικά, το βίντεο, λέει τώρα ο Μάασεν

Γνήσιο, τελικά, το βίντεο, λέει τώρα ο Μάασεν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν, που κατηγορείται για ξέπλυμα ακροδεξιάς βίας και υφίσταται πιέσεις να παραιτηθεί, αποδέχεται πλέον ότι το βίντεο από το ρατσιστικό κυνήγι στο Κέμνιτς είναι γνήσιο.

Ο Μάασεν ξεσήκωσε σάλο με δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, στις οποίες εμφανιζόταν να αμφιβάλει για τη γνησιότητα βίντεο που κυκλοφόρησε αμέσως μετά τα γεγονότα της 26ης Αυγούστου στην ανατολικογερμανική πόλη. Σε επιστολή του προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Χορστ Ζεεχόφερ, η οποία διέρρευσε χθες στον Τύπο, ο Μάασεν ανέφερε ότι το βίντεο είναι γνήσιο και ότι τα σχόλιά του παρανοήθηκαν.

Ο Μάασεν είπε ότι, στην πραγματικότητα, ήθελε να εκφράσει αμφιβολίες για το αν αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι όντως κυνήγι ανθρώπων με ρατσιστικά κίνητρα. Ο Μάασεν καλείται αύριο ενώπιον της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, την ώρα που οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες και η αντιπολίτευση ζητούν μετ’ επιτάσεως την παραίτησή του. «Ο ελιγμός έρχεται πολύ αργά και είναι ανεπαρκής», σχολίασε στο περιοδικό Spiegel ο αρθρογράφος Ματίας Γκεμπάουερ. Το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που τον στηρίζει αναφανδόν είναι η ακροδεξιά AfD του Αλεξάντερ Γκάουλαντ, με τον οποίο ο Μάασεν είχε τουλάχιστον τρεις συναντήσεις. Ο επικεφαλής της AfD διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στις συναντήσεις αυτές ο Μάασεν συμβούλευε το κόμμα πώς να κινηθεί ώστε να αποφύγει την παρακολούθηση από την υπηρεσία του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή