ΚΟΣΜΟΣ

Στην εντατική με υποψίες σκόπιμης δηλητηρίασης μέλος των Pussy Riots

Στην εντατική με υποψίες σκόπιμης δηλητηρίασης μέλος των Pussy Riots

Φόβους ότι ένα μέλος του συγκροτήματος  Pussy Riot που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μπορεί να έπεσε θύμα δηλητηρίασης εκφράζουν οι γιατροί, πιθανώς από υπερβολή δόση φαρμακευτικής αγωγής.

Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος ειδησεογραφικός ιστότοπος Meduza οι γιατροί είπαν στους συγγενείς του Πιοτρ Βερζίλοφ ότι είτε έχει λάβει είτε του παρασχέθηκε υπερβολική δόση φαρμάκου. Η ουσία της φαρμακευτικής αγωγής δεν  έχει γίνει γνωστή.

Το πρώην μέλος του συγκροτήματος Βερόνικα Νικούλσινα, σημείωσε προς το Associated Press ότι οι πληροφορίες είναι αληθείς αλlά δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Φίλοι του νοσηλευόμενου επέμειναν ότι Βερζίλοφ δεν έπαιρνε φάρμακα ή ναρκωτικές ουσίες. Ο Βερζίλοφ νοσηλεύεται από την Τρίτη στην εντατική μονάδα θεραπείας νοσοκομείου της Μόσχας.

Τόσο ο Βερζίλοφ όσο και άλλοι ακτιβιστές εξέτισαν πρόσφατα ποινή 15 ημερών φυλάκισης για την ενέργειά τους να διακόψουν τον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ ως πράξη διαμαρτυρίας για την υπερβολική άσκηση βίας εκ μέρους της ρωσικής αστυνομίας.

Πηγή: AP