ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία εκφράζει το Πεντάγωνο για την παρουσία ρωσικού στόλου στις ακτές της Συρίας

Ανησυχία εκφράζει το Πεντάγωνο για την παρουσία ρωσικού στόλου στις ακτές της Συρίας

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά την παρουσία μεγάλου αριθμού σκαφών του ρωσικού ναυτικού στην ανατολική μεσόγειο, σε απόσταση βολής από τη Συρία.

Σε δηλώσεις του, o εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ερικ Πεϊχον, ανέφερε ότι το ρωσικό ναυτικό, «οικοδομεί» σταθερά τη ναυτική του παρουσία κοντά στη Συρία, με περισσότερα από 10 σκάφη.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν επίσης την ανησυχία για την παρουσία ρωσικών πολεμικών σκαφών, λέγοντας ότι συμμαχικά σκάφη που πλέουν στην περιοχή, από την Ολλανδία, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Ισπανία, παρακολουθούν από κοντά τα αντίστοιχα ρωσικά. 

Παρότι το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη περίπου 26 πλοίων και 34 αεροσκαφών στην περιοχή έχει να κάνει με τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, διερωτάται τους λόγους που τα ρωσικά πλοία παρέμειναν στην περιοχή μετά τη λήξη της άσκησης.

«Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι επρόκειτο να διεξαγάγουν μια στρατιωτική άσκηση, για την οποία ανακοίνωσαν όμως ότι ολοκληρώθηκε. Το ερώτημα παραμένει γιατί η ρωσική παρουσία εξακολουθεί να κλιμακώνεται στην περιοχή. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;» δήλωσε ο Πεϊχον.

Αμερικάνοι αξιωματούχοι, εξέφραζαν ανησυχίες ότι τα ρωσικά μαχητικά πλοία ενδέχεται να προχωρήσουν σε πυραυλικές επιθέσεις, υποστηρίζοντας το καθεστώς Ασαντ στις επιχειρήσεις του στον Ιντλίμπ.

Πηγή: cnn