Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός μετά από τη σειρά εκρήξεων και πυρκαγιών που σημειώθηκε βόρεια της Βοστόνης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο υπαλλήλους του νοσοκομείου της περιοχής. 

Οι εκρήξεις οφείλονταν σε  διαρροή αερίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Μάλιστα, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους τριών κοινοτήτων βόρεια της Βοστόνης να εκκενώσουν αμέσως τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης-1
 
Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η αστυνομία.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης-2

«Εκκενώστε όλα τα κτίρια και όλα τα σπίτια», επαναλάμβανε ένας αξιωματούχος με τηλεβόα στη μία από τις τρεις κοινότητες, όπως καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας Eagle Tribune.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης-3

Πάντως οι αρχές ζήτησαν συγκεκριμένα από τους κατοίκους που προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas να εγκαταλείψουν «αμέσως» τα σπίτια τους.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης-4

Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μια ομάδα ερευνητών της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) θα μεταβεί στην περιοχή σήμερα [Παρασκευή] το πρωί, γνωστοποίησε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες μετά από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου βόρεια της Βοστόνης-5

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή