Ο κυβερνήτης της Β. Καρολίνας προειδοποιεί: Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας

Ο κυβερνήτης της Β. Καρολίνας προειδοποιεί: Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταιγίδα Φλόρενς ρίχνει «μνημειώδεις ποσότητες» βροχής, αν και η ισχύς της αποδυναμώθηκε, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, της βορειο-ανατολικής αμερικανικής πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από το φαινόμενο.

«Πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η καταιγίδα δεν τους άγγιξε δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη την απειλή της», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ, τονίζοντας ότι σύντομα οι ποταμοί της ενδοχώρας θα ξεχειλίσουν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα Φλόρενς «ρίχνει μνημειώδεις ποσότητες βροχής», είπε κάνοντας λόγο για πέντε επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ «διεξάγονται έρευνες» και για πολλούς άλλους.

Η καταιγίδα Φλόρενς πάτησε στεριά το πρωί της Παρασκευής στην Βόρεια Καρολίνα συνοδευόμενη από ανέμους 150 χλμ/ώρα. Εκτοτε η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί στα 75 χλμ/ώρα, όμως η βροχή είναι κατακλυσμιαία σε ορισμένες ζώνες της πολιτείας.

«Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ.

«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι να περάσει η καταιγίδα και πάρετε το πράσινο φως», πρόσθεσε. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και περιπλέκονται από το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι είναι κομμένοι», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή