Στο Βερολίνο για νοσηλεία ακτιβιστής κατά του Κρεμλίνου που φέρεται να δέχθηκε επίθεση με δηλητήριο

Στο Βερολίνο για νοσηλεία ακτιβιστής κατά του Κρεμλίνου που φέρεται να δέχθηκε επίθεση με δηλητήριο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ακτιβιστής κατά του Κρεμλίνου έχασε την όρασή του, την ακοή του και την ικανότητά του να βαδίζει, μετά από ύποπτη επίθεση με δηλητήριο που φέρεται να έγινε εναντίον του, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη μετά την άφιξή του στο Βερολίνο για περαιτέρω νοσηλεία, σύμφωνα με μία ακτιβίστρια της ομάδας (Pussy Riot), αλλά και το δημοσίευμα εφημερίδας.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο με ειδικό αεροσκάφος-ασθενοφόρο, αργά χθες το βράδυ. Η γερμανική εφημερίδα “Bild” δημοσίευσε μία φωτογραφία του Βερζίλοφ σε φορείο στο αεροδρόμιο.

«Υποθέτω ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε είτε για να τον εκφοβίσουν είτε ακόμη και για να τον δολοφονήσουν», είπε στη γερμανική εφημερίδα η σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα μέλος των «Pussy Riot».

Ο 30χρονος ακτιβιστής είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα τον Ιούλιο. Είναι ο εκδότης του Mediazona, μιας ρωσικής ενημερωτικής ιστοσελίδας που επικεντρώνεται στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή