ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός σπηλαιολόγος ζητά αποζημίωση από τον Ελον Μασκ για τον χαρακτηρισμό «παιδεραστής»

Βρετανός σπηλαιολόγος ζητά αποζημίωση από τον Ελον Μασκ για τον χαρακτηρισμό «παιδεραστής»

Στα δικαστήρια, εναντίον του δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ, προσέφυγε ο Βρετανός σπηλαιολόγος Βέρνον Άνσγουορθ, κατηγορώντας τον για δυσφήμιση, επειδή ο επιχειρηματίας τον αποκάλεσε κατ' επανάληψη «παιδεραστή».

Ο Βέρνον Ανσγουορθ μετείχε στην ομάδα που βοήθησε στη διάσωση 12 Ταϊλανδών εφήβων από το πλημμυρισμένο σπήλαιο τον περασμένο Ιούλιο. Υποστηρίζει ότι ο Μασκ τον χαρακτήρισε »βιαστή παιδιών» και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια.

«Η επιρροή και ο πλούτος του Μασκ δεν μπορούν να μετατρέψουν τα ψέματά του σε αλήθειες, ούτε να τον προστατεύσουν απέναντι στον νόμο», τόνισε η δικηγόρος του Ανσγουορθ, Λιν Γουντ.

Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των παγιδευμένων αγοριών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Ανσγουορθ είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει και ότι ο Μασκ θα έπρεπε «να το βάλει εκεί που πονάει».

Ο Μασκ απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας τον Άνσγουορθ για παιδεραστία. Εκείνη την εποχή ο λογαριασμός του στο Twitter είχε 22,5 εκατομμύρια «ακολούθους». Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, επανήλθε στις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα είπε στον δημοσιογράφο του Buzzfeed, Ράιαν Μακ ότι ο Βρετανός είναι «βιαστής παιδιών», του ζήτησε να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δεν συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο.

Ο Άνσγουορθ όντως δεν βούτηξε στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, όμως το είχε εξερευνήσει στο παρελθόν, γνώριζε σε ποιο σημείο θα μπορούσαν να έχουν καταφύγει τα παιδιά και ο προπονητής τους και ήταν εκείνος που κάλεσε τους δύο Βρετανούς δύτες, οι οποίοι τελικά εντόπισαν τους παγιδευμένους.

Πολλοί άλλοι δύτες είπαν στο Buzzfeed ότι εργαζόταν αδιάκοπα στην επιχείρηση διάσωσης. «Είχε κρίσιμο ρόλο σε όλη την επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός δύτης Ρικ Στάντον.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ