«Αφεση αμαρτιών» Πούτιν στο Ισραήλ για το αεροπλάνο

«Αφεση αμαρτιών» Πούτιν στο Ισραήλ για το αεροπλάνο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το αποτέλεσμα μιας αλυσίδας τυχαίων και τραγικών περιστατικών χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου κοντά στις ακτές της Συρίας.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας στην οποία αναφέροταν ότι το αεροσκάφος Il-20 καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά του συριακού στρατού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 15 μέλη του πληρώματός του.

Η Μόσχα επεσήμανε ότι θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ καθώς την ώρα του συμβάντος ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στόχων στη Λαττάκεια και ενημέρωσαν σχετικά τον ρωσικό στρατό μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, γεγονός που «δεν επέτρεψε στο ρωσικό Il-20 να πετάξει σε ασφαλή περιοχή», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ίγκορ Κονασένκοφ.

Κατηγόρησε μάλιστα τους πιλότους των ισραηλινών F-16 ότι σκοπίμως έθεσαν σε κίνδυνο το ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος καθώς κρύφτηκαν πίσω από το σήμα ραντάρ του ρωσικού αεροσκάφους, βάζοντάς το με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο «των πυρών της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας».

Οι δηλώσεις του Πούτιν που έγιναν έπειτα από τις συζητήσεις που είχε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν στη Μόσχα φάνηκαν να οδηγούν σε εκτόνωση του τεταμένου κλίματος παρόλο που τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Μοιάζει με μια αλυσίδα τραγικών συνθηκών, επειδή το ισραηλινό αεροπλάνο δεν κατέστρεψε το αεροπλάνο μας. Αλλά χωρίς αμφιβολία θα πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους το περιστατικό, είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι «όταν πεθαίνουν άνθρωποι, ειδικά κάτω από αυτές τις περιστάσεις,πρόκειται για τραγωδία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή