Βραζιλία: Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος

Βραζιλία: Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός υποψήφιος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα, παραμένει στην πρώτη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, αλλά το ποσοστό του υποψήφιου του Κόμματος Εργαζομένων, του Φερνάντου Αντάτζι, αυξήθηκε θεαματικά και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, υποδεικνύει νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.

Ο Μπολσονάρου φέρεται να συγκεντρώνει το 28% των προθέσεων ψήφου στη δημοσκόπηση αυτή, ποσοστό αυξημένο κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν πριν από μία εβδομάδα.

Το ποσοστό του Αντάτζι αυξήθηκε στο 19% ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 7η Οκτωβρίου, ή κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα σε αυτή την κυλιόμενη δημοσκόπηση.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σίρου Γκόμις βλέπει το ποσοστό του να παραμένει αμετάβλητο στο 11%, ενώ ο υποψήφιος που προτιμούν οι επενδυτές, ο Ζεράλντου Άλκμιν, είδε το δικό του ποσοστό να υποχωρεί κατά 2 μονάδες, στο 7%.

Εάν όπως θεωρείται πολύ πιθανό χρειαστεί δεύτερος γύρος την 28η Οκτωβρίου, η δημοσκόπηση αυτή καταγράφει απόλυτη ισοψηφία μεταξύ των Μπολσονάρου και Αντάτζι, στο 40%.

Η δημοσκόπηση του Ibope διενεργήθηκε από την 16η ως τη 18η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.506 ψηφοφόρων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή