ΚΟΣΜΟΣ

Επανακυκλοφορία του πρώτου PlayStation σε μίνι έκδοση από τη SONY

Επανακυκλοφορία του πρώτου PlayStation σε μίνι έκδοση από τη SONY

Μία νοσταλγική επιστροφή στο παρελθόν θα πραγματοποιήσει η Sony, η οποία θα κυκλοφορήσει μία μίνι εκδοχή του PlayStation, της πρώτης κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησε, η οποία είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση το 1994 στην Ιαπωνία, προκαλώντας ακολούθως παγκόσμιο πάταγο στον κόσμο των video games.

Το νέο Playstation Classic, το οποίο θα βγει στην αγορά στις 3 Δεκεμβρίου, με τιμή κοντά στα 100 ευρώ, θα έχει περίπου το μισό μέγεθος του αρχικού μοντέλου και θα είναι «φορτωμένο» με 20 κλασικά παιχνίδια της παιχνιδοκονσόλας από τη δεκαετία του '90 (ενδεικτικά Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Wild Arms, Jumping Flash κ.ά.).

Η νοσταλγική διάθεση πολλών χρηστών για τις δεκαετίες του '80 και του '90 έχει δημιουργήσει ενδιαφέρον για τέτοιες κονσόλες, οι οποίες κάνουν πιο εύκολα προσβάσιμα στο κοινό ορισμένα ιστορικά βιντεοπαιχνίδια. Η ανταγωνίστρια Nintendo έχει ήδη κυκλοφορήσει μίνι εκδοχές των κλασικών παιχνιδοκονσολών της, NES και SNES, επίσης με προεγκατεστημένα «ρετρό» παιχνίδια των προηγούμενων δεκαετιών.

Η συσκευασία του νέου Playstation Classic, σύμφωνα με το BBC, θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση και δύο ενσύρματα χειριστήρια (controllers).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ